Categorieën
Blog

Hans Everse, een Zeeuwse lekkerbek

Als kok en voorzitter van het Gastronomisch Gilde kan Hans Everse (41) zo boeiend praten dat je bijna niet wil wachten om hem levend aan het werk te zien in zijn dierbare Zeeland.

Als donateur van het eerste uur van Broccori & Kohl is hij een groot pleitbezorger voor Gezond & Lekker eten uit Streek & Seizoen.

Hij was ooit de manager van de grootste Zeeuwse keuken waar dagelijks maaltijden voor 1.600 cliënten werden bereid. Nu probeert hij in navolging van zijn inspirator Rob Baan anderen te bewegen zonder kunstmatige smaak (versterkers) te koken. Hij verkoopt om die reden gezuiverd Oosterscheldewater onder de naam Zilt-E dat traditioneel zout vervangt.   

Aardappel in de schil

Zijn Zeeuwse aardappelen bakt hij in de schil. Samen met de mayonaise die zijn broer bereidt en zeewier kan hij de jeugd zelfs betoveren. Daarnaast is hij drievoudig wereldkampioen stamppot maken. Zijn ultieme wens is dat in de gezondheidszorg gezonder – zonder pakjes en zakjes- wordt gekookt zodat voeding als medicijn ervaren kan worden. Een boeiend gesprek met een Zeeuw die niet wil bezuinigen op eten. ,,We moeten ons schamen hoe weinig wij aan eten en drinken uitgeven. We geven meer uit aan voeding voor onze huisdieren dan aan onszelf.’’

Luister hier voor de volledige podcast

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram