Categorieën
Nieuwsberichten

Yvonne Wellink leek #EeuwigJong

Ik schrik wanneer ik lees dat Yvonne Wellink al 78 kruisjes heeft aangetikt. Als vriendin betoverde ze mij altijd met haar lenigheid en conditie. Zo wilde ik ook oud worden!

Eind maart maakten we nog een prachtige fietstocht over de Hilversumse heide (zie foto). En na ruim 20 kilometer stevig doortrappen had ze er geen enkele moeite mee nog een extra omweg te maken naar huis.  

Op de fiets maakten we nieuwe plannen voor Broccori & Kohl wanneer we bevrijd zouden zijn van het juk van de Corona lockdown. Zelf was Yvonne net hersteld van dit virus.

Een excursie bij de instelling waar ze meervoudige gehandicapten begeleidt bij het huifbed rijden met paard en wagen was een van de voornemens. En uiteraard het organiseren van mooie fietstochten vanuit haar woonplaats Baarn.

Tijdens ons laatste etentje bij Jochem van der Sloot met wie ze elke week de Veluwe afstruinde met paard en koets, klaagde Yvonne al over pijn in haar maag. De appjes die daarna volgden, beloofden niet veel goeds. Het bericht dat ze was overleden, kwam echter als een dreun binnen.

Ons hart schroeit, want Yvonne was niet alleen super lief voor jong en oud, maar ook erg sociaal. Altijd stond ze als een Florence Nightingale klaar voor de medemens, na vele jaren haar grote liefde wijle Leo Thuring verzorgd te hebben. Ze wilde zelf niet lijden. Zelfs een bloemetje om op te fleuren toen ze wat tobde vond ze overdreven. ,,Want ik wil niet zielig gevonden worden.’’

Als stem van de Tros (oa TROS Sport met Eddy Poelmann en Evert ten Napel, Dierenmanieren en Aktua Consumentenprogramma) maakte ze furore, maar ik genoot vooral van haar als vriendin. Dat gebeurde eerder dit jaar ook weer bij een opname voor een podcast over haar passie voor paarden.

De toertocht die we straks eindelijk hopen te maken met Broccori & Kohl zal daarom naar Yvonne worden vernoemd. Ze is in ons hart gesloten.

Herman Poos

Founder Broccori & Kohl

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram