Categorieën
Blog Nieuwsberichten

Geluksbuffet Vreeland smaakt naar meer

Bijna twee jaar mag ik in Vreeland wonen en dat voelt ook voor mij als een voorrecht. Afgelopen jaar heb ik een bijdrage mogen leveren aan het predikaat Vreeland, het gelukkigste dorp van Utrecht.

Vele tientallen inwoners kwamen daarbij in contact met andere mensen die ze niet kenden. Door met elkaar te sjoelen, te koken of zelfs te suppen op de Vecht ontstonden nieuwe vriendschappen. Bas vertelde dat hij nu meer mensen kent dan in de afgelopen drie jaar dat hij in Vreeland woont. Ook de komende maanden worden nog tal van activiteiten georganiseerd, zoals golfen op het Sperwerveld, Franse les tijdens het wandelen en de inmiddels traditionele verhalen vertelmiddag (zondag 9 juli). En in de tussentijd zijn steeds meer inwoners te vinden op de Jeu de Boulesbaan bij het dorpshuis. Ook die sport is herontdekt nu.

Afgelopen zondag was een voorlopig hoogtepunt met het verrassing geluksbuffet in de monumentale St Nicolaaskerk. Alle ruim 50 beschikbare plaatsen waren snel weg en de aanwezige gasten hebben nu al de wens uitgesproken dat dit een jaarlijks terugkerend evenement gaat worden om de sociale cohesie tussen jong en oud, nieuwkomers en allochtonen, maar ook rijk en arm te vergroten.

Met chef Rogier Sluyter als roerganger hadden verschillende hobbykoks bijdragen geleverd. Samen met de ingekochte gerechten bij ijssalon KO en Mevr Daalder kon iedereen genieten van een driegangen menu.

Los van de culinaire hoogstandjes was het een genot om te zien hoeveel inwoners een bijdrage leverden aan deze feestdag. Sommigen plukten bloemen in het dorp, andere kleden de kerk aan met doeken en zorgden voor prachtige gedekte tafels. En weer anderen schonken de glazen steeds vol. En de kerk stond andermaal in het middelpunt van de samenleving. Alle gasten kregen zelfs de mogelijkheid een kerkstoel mee te nemen….

Dit smaakt dus naar meer!

Herman Poos

En dit filmpje zegt genoeg….
Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram