Categorieën
Blog

Verliefd op het enthousiasme van Ineke Hurkmans

Met een gebrek aan afstand schrijf ik dit blog over Ineke Hurkmans (58). Want ik ben verliefd op het enthousiasme van Ineke, de grondlegger van Jumpmovement, een beweging die actief is in 12 landen en al meer dan 300.000 deelnemers telt.

Of Ineke nu in een clubje van vier mensen optreedt of in een uitverkocht Carré, haar enthousiasme is altijd even groot en aanstekelijk. Ze creëert social impact, zoals vermeld op haar site. Na een windstilte van enkele jaren heb ik haar dit jaar weer mogen herontdekken. Het podcast gesprek heb ik ‘misbruikt’ om mijn maatje Lilian Swart enthousiast te maken voor een scholing als een van de gecertificeerde trainers. Dus excuses voor mijn gedrag. Ik kon mij weer eens niet bedwingen.

Zonder subsidies

Zonder subsidies staat ze dagelijks aan de wieg van grote programma’s. Zo heeft ze voor de gemeente Veldhoven 600 maanden uitkering bespaard door statushouders aan het werk te krijgen. ,,Ik ben al oma, maar mijn hart wordt gevuld als k zie hoe alle deelnemers mij ook als mamma Ineke zien. Als ik aan zo’n project begin, zoek ik er eerst een financier bij, meestal een bank en of vermogensbeheerder. Daarna maken we met de opdrachtgever afspraken over de vergoeding en wat wij moeten organiseren en opleveren. Met de fee betalen we de financier terug, inclusief rente, en een deel blijft over voor de Jump Movement beweging.’’

Ineke groeide op in Lierop, op een boerderij met erf. ,,Mijn mantra was binnen het hekje te blijven, maar ik stap juist altijd over het hekje. Met Jump Movement zijn we actief in drie continenten. En toenemende mate stel ik mij nederig op. Feitelijk werken wij op basis van een gratis app en die is gebaseerd op maar zeven vragen. Eigenlijk heb je daar geen dure coach of trainer voor nodig. Ik ontwikkel alleen de plannen en faseer mijzelf daarna zo snel mogelijk uit.’’

Strijp S

Ineke woont in Strijp S in Eindhoven. Daar zat ooit een fabriek van Philips. Nu zitten er honderden bedrijven en bewoners. Ineke wordt er als de informele burgemeester gezien, want ze zette een ondernemings- en bewonersvereniging op, maar creëerde er ook logeerfaciliteiten. Haar kracht is dat ze altijd en overal voor verbinding kan zorgen. Het is voor Broccori & Kohl daarom een eer dat Ineke ook voor onze donateurs en andere geinteresseerden een sessie komt organiseren als de regels dat toelaten. ,,Ik zeg altijd e smaak van tomatensoep kan ik niet uitleggen, maar kom eerst proeven. Daarna geef ik wel het recept.’’ Waarvan akte. Bijgaand de link naar de podcast.

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram