Categorieën
Blog

Dromen, durven en doen

(Mijn blog op LinkedIn: https://www.linkedin.com/pulse/dromen-durven-en-doen-herman-poos/?trackingId=0HbCLjuqIp8gL9eb5mxqxg%3D%3D)

2020 was voor mij nu al een mooi een zeer bewogen jaar. Mijn droombaan eindigde bij Koppert Cress toen de Coronacrisis uitbrak. Maar visionair Rob Baan heeft mijn leven gelukkig ingrijpend veranderd. Na drie dagen van rouw ging ik weer fluitend door het leven. Ik besloot mijn droom te laten uitkomen. 

In september open ik in Baarn de deur van het clubhuis van Broccori & Kohl. Ik begin daar een proeftuin voor activiteiten om met plezier en optimisme oud te worden. De beweging Positieve Gezondheid en de Blue Zones zijn mijn belangrijkste inspiratiebronnen.

De meeste mensen deugen

Deze zomer heb ik intens genoten van het boek van het jaar (wellicht van de eeuw..) ‘de meeste mensen deugen’ van Rutger Bregman. Ook hij bevestigde dat ik mijn droom moet nastreven en kan waarmaken. #bedanktRutgerBregman. Want in tijden van crisis bloeien de mooiste bloemen, ontstaan de beste innovaties en staan nieuwe leiders op.

Ik heb niet de ambitie een leider te willen zijn, maar wil wel graag een nieuwe positieve beweging in gang zetten. Als founder van de stichting Felice per la vita (Levenslang gelukkig) zoek ik daarom bondgenoten. De eerste groep vrienden heeft zich al aangemeld. Ik ben daarnaast zeer verguld dat drie vriendinnen het bestuur willen vormen. We bruisen van energie en kunnen dus na de zomer starten! Ik probeer nu mijn netwerk selectief te benaderen. Ik zoek rolmodellen, die straks ons gedachtegoed verder kunnen uitzaaien op andere plekken in het land.

Voor een symbolische vergoeding van 100 euro kun je al een jaar meedoen. Komend jaar gaan we alle activiteiten van powerwalk, fietsen, lezingen, maar ook avonden over literatuur in relatie tot geluk en de recepten voor lekker en gezond eten goed in kaart brengen. We zullen laten zien dat alle activiteiten overal en door iedereen georganiseerd kunnen worden. En gaan die kennis ook met liefde beschikbaar stellen en uitdragen.

Feng Shui is geen toeval!

Geen alternatieve tekst opgegeven voor deze afbeelding

De mensen van het eerste uur worden wat extra verwend want we zijn de komende maanden te gast in het Groene Paviljoen op het landgoed van Bomencentrum Nederland waar Annemarie en Ralph voor ons gaan koken. Het Groene Paviljoen aan de Wilgenburglaan in Baarn is een gedroomde plek; door de omgeving, maar ook door zijn vormgeving, gebaseerd op de Feng Shui filosofie. Volgens Wikipedia is dat een pseudowetenschap van meer dan 3000 jaar oud die leert hoe de omgeving het geluk kan beïnvloeden. Het is blijkbaar geen toeval dat we deze locatie als clubhuis mogen gebruiken gedurende twee dagdelen per week.

De komende maanden willen we de groep nog wat uitbreiden. Verplichtingen zijn er nauwelijks, behalve dat we allemaal eigenaar zijn van het gedachtegoed van Broccori & Kohl en worden geacht dat te willen uitdragen. Dat kan op verschillende manieren: actief meedoen, suggesties voor sprekers,  fiets- of looproutes uitzetten, nieuwe leden interesseren, maar neem ook graag je oude buurvrouw, moeder of kleinkind mee. Afhankelijk van het aantal aanmeldingen per sessie kun je altijd een introducé meenemen. 

Kenmerken Blue Zones

De kenmerken van de Blue Zones (o.a. Sardinië, Costa Rica, Californië en Japan) waar mensen op een vreugdevolle wijze bovengemiddeld oud worden zijn leidend. Wetenschappelijk onderzoek heeft aangetoond dat dit is gebaseerd op enkele principes:

–       Natuurlijke beweging en doorwerken naar vermogen na

pensioen.

–       Elke dag opstaan met een positief doel.

–       Gezond eten (altijd vers en vooral seizoengroenten).

–       Matig drinken.

–       Trouw aan geliefden en familie. En elkaar levenslang

ondersteunen.

–       Tikje spiritueel.

–       Veel interactie tussen jong en oud.

Wil je meer weten, surf dan naar onze website www.broccori.nl of twitter mee over zaken die ons inspireren via @BroccoriK. Je kan mij uiteraard ook bellen of appen. We kijken uit naar je belangstelling. 

In september gaan we echt van start met de donateurs van het eerste uur. We bespreken dan het programma voor de eerste drie maanden en leren elkaar beter kennen. Want we gaan natuurlijk gezamenlijk een mooi avontuur met Broccori & Kohl aan. Wees meer dan welkom!

Herman Poos

Founder Broccori & Kohl

herman@broccori.nl

0612369682

Please follow and like us:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

RSS
LinkedIn
LinkedIn
Share
Instagram